chrome firefox opera safari iexplorer

Україна повідомила ООН, що Янукович вже не президент

07 березня 2014 о 09:24

Віктор Янукович не є більше президентом України.

Такий лист на ім'я голови Ради Безпеки ООН розповсюдив Постійний представник України Юрій Сергєєв.

У ньому йдеться, що «відповідно до п.23 ст.85 Конституції України, винятковим повноваженням схвалювати рішення про допуск на територію України підрозділів збройних сил інших держав володіє Верховна Рада України», пише УНІАН.

У документі повідомляється, що Янукович більше не є законним президентом України. Зокрема, «під час найгострішої в історії нашої країни кризи, Віктор Янукович залишив столицю України і зник у невідомому напрямку і, отже, не виконав свої офіційні обов'язки глави держави».

Сергєєв нагадав, що цей факт був підтверджений рішенням конституційного складу Верховної Ради України, яке було схвалене і представниками Партії регіонів.

«Олександр Турчинов буде виконувати обов'язки Президента до обрання нового Президента України в ході всенародного голосування, запланованого на 25 травня 2014 року», — йдеться в листі.

Постійний представник України зазначив, що «прохання Віктора Януковича на адресу Президента Російської Федерації про застосування її збройних сил на території України не може вважатися офіційним проханням України».

Нагадаємо, Нідерланди заарештували рахунки, що ймовірно належать громадянам України, щодо яких були прийняті санкції Євросоюзу.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути