chrome firefox opera safari iexplorer

22 квітня – прем’єра документального фільму «20. Двадцять свідчень про переломний день протистоянь на Майдані»

22 квітня 2014 о 09:38

22 квітня о 19.00 в кінотеатрі «Жовтень» (зал «Кіноман») відбудеться прем'єрний показ документальної стрічки «20. Двадцять свідчень про переломний день протистоянь на Майдані», в якій зібрані розповіді про ранок 20 лютого декого з тих, хто того дня був на Майдані в епіцентрі подій.

Фільм створений спільними зусиллями інтернет-телебачення UkrLife.tv, громадської ініціативи «Євромайдан SOS» та Української Гельсінської спілки з прав людини за підтримки МФ «Відродження».

«Це не розслідування, а швидше намагання відтворити перебіг подій за допомогою свідків та викладених у відкритий доступ відеоматеріалів. Тут складно претендувати на будь-яку об'єктивність. І зрештою це справа МВС, ГПУ та СБУ. Але записані в фільмі свідчення точно мають бути почуті. А головне, попри все, суспільство має пам'ятати та стежити за ходом розслідування страшних злочинів держави проти людини, вчинених із листопада 2013 до лютого 2014 року. Аби цього більше ніколи не повторилося», — йдеться в анонсі.

Відразу після прем'єрного показу фільм буде викладений у відкритий доступ. Стрічка має англомовні субтитри.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути