chrome firefox opera safari iexplorer

Через місяць українцям пообіцяли стрибок цін на побутову техніку

08 квітня 2014 о 11:03

Українці почали активніше здійснювати великі покупки. При цьому купують в основному техніку, яка не так швидко, як телефони або планшети, підлягає моральному старінню.

«Попит в березні був на 5-10% вищий, ніж у минулому. В основному купують плити, холодильники, пральні машини», — заявив «Вестям» прес-секретар мережі побутових супермаркетів Comfy Даниїл Ваховський.
Цю інформацію підтверджують і в інших великих мережах.

«Ми спостерігали сплеск купівельної активності кілька днів у березні, коли був стрибок курсу долара. Люди кинулися в банки забирати депозити і „конвертували“ заощадження в техніку», — зазначив директор з розвитку компанії Foxtrot Василь Шургот.

При цьому якщо раніше українці найчастіше здійснювали покупки в кредит, то зараз несуть в магазини готівку.

«Люди зняли гроші, бояться їхнього знецінення і тому шукають, куди вкласти, щоб менше втрачати на курсовій різниці», — пояснив Ваховський.

Таким чином, вперше за довгий час магазини змогли перевершити своїх інтернет-конкурентів, яким вони програвали за цінами.

"Магазини практично не піднімали ціни на відміну від інтернет-торгівлі. Це пов'язано з можливістю великих мереж тримати великі запаси на складах, куплені ще за старим курсом. Зараз більшість грає на цьому в рекламних пропозиціях та акціях, використовуючи слогани «Купуйте у цінах за 8,1 грн за долар», «Продажі за старим курсом», — розповів комерційний директор Асоціації підприємств побутової техніки та електроніки Олег Іванов.

Підтверджують наявність запасів і в самих мережах.

«Ми ще не робили закупівель за вищим курсом. Розпродуємо старі докризові поставки, у нас на складах зазвичай запас на 2-4 місяці. Нова техніка прийде до травня, і наскільки вона буде дорожчою, буде залежати від курсу», — сказали в мережі Foxtrot.

Водночас ціни в інтернет-магазинах безпосередньо прив'язані до курсу гривня/долар.

«Ми змушені переглядати свої ціни по кілька разів в день. Через це, звичайно ж, падає попит, так що продажі відчутно просіли. Люди відмовляються від покупок, і в першу чергу — від дорогих товарів», — зазначає власник інтернет-магазину Rozetka Владислав Чечоткін.

Джерело: RegioNews
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути