chrome firefox opera safari iexplorer

Під час Євро-2012 в Україні прогнозують стрибок цін на продукти

29 березня 2012 о 09:36

Під час проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 в Україні зростуть ціни на продукти та послуги більш ніж на 10-15%.

Такий прогноз озвучила керівник аналітичного департаменту Консалтингової агенції «ААА» Марія Колесник у ефірі «Ера FM», пише Gazeta.ua.

«Якщо брати овочі, то, звісно, у порівняння з квітнем вони мають подешевшати, оскільки це сезонний фактор. Але якщо ми говоримо про пиво, іншу продукти, ресторани, то, звісно, ціна зросте, і я маю великий сумнів, що це обмежиться 10 або 15%. Воно буде набагато більш суттєвим ... В Україні так звикли: якщо хтось приїжджає, то бажано з нього взяти побільше», — сказала вона.

У свою чергу, експерт аграрних ринків Громадської організації "Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Гагалюк спрогнозував зростання цін на м'ясо на 20%.

«Потрібно дивитися і на українського споживача — не тільки на європейців, які приїдуть. Десь починаючи з травня українець любить виходити на природу, на шашлики, барбекю і таке інше. Тому зростатиме попит на м'ясо і це призведе до зростання ціни. Потім накладеться Євро, тому можна прогнозувати здорожчання ціни на м'ясні продукти на порядку 20%», — зазначив експерт.

Розділи: Суспільство