chrome firefox opera safari iexplorer

Microsoft відключатиме російські компанії від своїх продуктів

30 квітня 2014 о 15:30

Американські IT-компанії, зокрема Microsoft, Oracle, Symantec і Hewlett- Packard (HP), припиняють співпрацю з банками і компаніями, стосовно яких влада США ввела санкції.

Про це пише «Газета.Ru» з посиланням на джерела в IT-підрозділах двох банків, які раніше потрапили під санкції США.

Відповідальний секретар комісії Держдуми Росії з стратегічних інформаційних систем Андрій Черногоров підтвердив інформацію про те, що американські IT-компанії приєдналися до санкцій щодо російських банків.

Представники американських компаній попередили банки про проблеми із системним інтегруванням.

Попри введені санкції, Microsoft і Oracle зустрічалися з представником одного із банків і поки що не відключили банк від своїх продуктів. Більше того, за інформацією джерела, представники Oracle «були дуже зацікавлені у продовженні співробітництва».

Російські банки поки що не коментують інформацію про відмову компаній Microsoft, Oracle та Symanteс у співпраці. Банк «Росія» не прокоментував інформацію про санкції. «Собінбанк» відмовився від коментарів, а в «ІнвестКапіталБанк» повідомили, що офіційні листи c відмовою від співпраці до них не надходили. Однак джерело, наближене до банку «Росія», повідомило, що працівники цього банку вже знають про санкції і очікують, що з дня на день зарубіжне програмне забезпечення буде відключене.

За інформацією джерела, компанія Hewlett-Packard вже перестала постачати необхідне обладнання, і банк зараз шукає заміну. Однак не відомо, про яке обладнання йшла мова.

В одній з американських IT-компаній уточнюють, що фірми не мають права продовжувати співпрацювати з компаніями, щодо яких США ввели санкції. Як саме буде відбуватися відключення від їх продуктів, поки до кінця не вирішено.

Нагадаємо, 17 березня Президент США Барак Обама підписав наказ про впровадження персональних санкцій проти сімох російських чиновників, а також проти Медведчука та колишнього президента України Віктора Януковича. На їхні активи накладено арешт.

Того ж дня Рада ЄС ухвалила рішення застосувати санкції щодо 21 громадянина Росії та України, відповідальних за дестабілізацію ситуації в Україні.

20 березня США заморозили рахунки 20 російських чиновників і олігархів. У відповідь Росія ввела санкції проти 9 представників США.

21 березня Канада ввела санкції проти 14 російських чиновників. Серед банків, проти яких введено санкції, —  ВАТ «Акціонерний банк» Росія".

28 квітня санкції проти Росії розширив Євросоюз, додавши в свій список ще 15 росіян, а США додали запровадили санкції економічні санкції проти 17 компаній та 7 російських громадян.

29 квітня Канада ввела санкції проти двох російських банків - «Експобанк» і «Росенергобанк». Також список бізнесменів, проти яких введено санкції, потрапило ще 9 осіб. Цим особам заборонений в’їзд в Канаду, а їхні рахунки в разі виявлення будуть заморожені.

Джерело: iPress.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути