chrome firefox opera safari iexplorer

НБУ по-новому поділив банки на групи

15 січня 2014 о 13:20

Національний банк України встановив граничні межі розміру активів для окремих груп банків на 2014 рік.
Перерозподіл банків за групами НБУ проводить раз на рік. Головним критерієм виступає розмір активів, тоді як раніше при визначенні приналежності банку до групи враховувався розмір регулятивного капіталу і активів, повідомили в прес-службі Незалежної асоціації банків України (НАБУ).

«Згідно з рішенням № 975 від 20.12.2013 року, комісія з питань нагляду і регулювання діяльності банків Національного банку України (НБУ) визначила граничні межі розміру активів для окремих груп банків на 2014 рік», — говориться в повідомленні.

За результатами діяльності банків у 2013 році й перерозподілу банків за групами, в першій групі трійка лідерів («Приватбанк», «Ощадбанк» і «Укрексімбанк») залишилася без змін, «Дельта банк» з 8 позиції в 2013 році піднявся до 4, «Ощадбанк Росії» піднявся з 13 на 9 місце, на одну позицію піднялися «Перший Український Міжнародний банк» і «Надра банк».

Водночас, по одній позиції втратили «Райффайзен банк Аваль», «Промінвестбанк» і «Укрсоцбанк Unicreditbank», «ВТБ Банк» опустився з 7 на 12 місце, «Укрсіббанк» — з 11 на 13 позицію, а інші («Альфа-банк», «Фінанси і Кредит» і «Укргазбанк» зберегли свої позиції — вони, відповідно, 10, 14 і 15.
Як відзначає НАБУ, перехід банку до вищої групи є важливим кроком у його розвитку. До групи великих банків із групи середніх банків приєдналися: «Фідобанк», «Златобанк», «Південкомбанк», «Всеукраїнський банк розвитку» і «Укрінбанк».

До групи середніх банків з групи невеликих перемістилися: «Реал-банк», «Актив-банк», «Банк Русский стандарт», «Експобанк», «Банк Національні Інвестиції» та «Фінбанк».

При цьому НАБУ відзначає стрімке зростання активів «Реал-банку», який за рік піднявся з 103 позиції на 44, і «Фідобанка», що посіло 22 місце в загальному рейтингу банків за активами (ще рік тому банк посідав 53 позицію). «Експобанк» і «Банк Національні Інвестиції» піднялися в загальному рейтингу банків за активами, відповідно, на 17 і 12 позицій.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути