chrome firefox opera safari iexplorer

Українські банки втратили 22 млрд грн через анексію Криму

18 червня 2014 о 13:21

До анексії в Криму працювали представництва 53 банків, 22 балансових філії банків, 1020 безбалансових відділень.

Через анексію Криму Російською Федерацією українські банки втратили 22 мільярди гривень. Про це в середу, 18 червня, повідомив глава Національного банку України Степан Кубів на засіданні парламенту.

«Те, що ми отримали в Криму, для банківської системи України було значним ударом, який вплинув на діяльність банківської системи, платоспроможність і ліквідність банків. У Криму сума, яка вплинула на ліквідність та активи банків, склала 22 млрд грн», — заявив Кубів.

Він підкреслив, що «Ощадбанк» і «ПриватБанк» забезпечували до останнього всі соціальні виплати і повернення депозитів у Криму.

«До того часу, поки не було припинено їхню діяльність з боку російських терористів, які захопили територіальне відділення Національного банку України», — уточнив він.

За його словами, в Криму працювали представництва 53 банків, 22 балансових філії банків, 1020 безбалансових відділень.

Нагадаємо, 18 червня глава НБУ Степан Кубів повідомив, що Національний банк України (НБУ) після захоплення бойовиками управління центрального банку в Донецьку створив резервний майданчик у Києві і відновив розрахунки в регіоні

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути