chrome firefox opera safari iexplorer

МОЗ передав українським лікарням 91 новий автомобіль медичної допомоги

03 квітня 2014 о 11:12

Починаючи з 2 квітня щодня регіональні центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримуватимуть нові автомобілі екстреної медичної допомоги, відповідно до поданих ними заявок, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОЗ.

Сьогодні від МОЗ України новенькі «швидкі» отримали Одеська, Харківська області та Київ.

До Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поїхали 20 машин на базі автомобіля «Peugeot Boxer», серед яких 14 карет «швидкої» класу В (в яких можна здійснювати інтенсивну терапію) та 6 авто класу А (лінійна терапія, тобто доставка до лікувального закладу хворого, який не потребує інтенсивної медичної допомоги в дорозі). Одеське комунальне підприємство «Автобаза санітарного транспорту» отримало 4 автівки класу В.

Водії Харківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали ключі від 29 нових автівок класу В та 7 — класу А.

Столиця України в особі комунальної установи «Київмедспецтранс» отримала сьогодні 25 швидких класу В та 6 авто класу А.

Нагадаємо, що у 2013 році МОЗ України закупило 1 412 автомобілі швидкої медичної допомоги різних типів (А, В і С) на загальну суму 921,4 млн. грн. Це — 143 реанімобілів типу С, 1 063 авто екстреної медичної допомоги типу В, 206 машин «швидкої» типу А2. Серед закуплених карет «швидкої» – якісні авто швидкої медичної допомоги на базі автомобілів ГАЗ 32213 та «Peugeot Boxer».

За словами директора виробника автомобілів НВО «Практика» Юлії Борисової, нові «швидкі» обладнані за останніми досягненнями медичною технікою.

«Машини обладнанні високоякісною медичною технікою кращих світових виробників Німеччини, Іспанії, Італії, США, Японії та інших країн. Ми впевнені, що вони довго служитимуть нашим лікарям. І ми вважаємо, що кожна така важлива соціальна програма повинна бути продовжена», — зазначила Ю.Борисова.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути