chrome firefox opera safari iexplorer

У МОЗ визнали, що не впоралися з екстреною медичною допомогою

21 березня 2013 о 10:33

Центрам екстреної медичної допомоги в регіонах, незважаючи на розпорядження прем´єра Миколи Азарова, досі не вистачає автомобілів «швидких» і кваліфікованого медперсоналу.

Як повідомили «Коментарям» у прес-службі МОЗ, заступник глави відомства Олександр Толстанов на засіданні оперативного штабу з реалізації Закону «Про екстрену медичну допомогу» заявив про брак автомобілів швидкої допомоги для Центрів екстреної медичної допомоги (ЕМП) в регіонах.

Він зазначив, що МОЗ закликає регіони залучити кошти місцевих бюджетів для закупівлі автомобілів.

«Під час підбиття підсумків роботи «гарячих» телефонних ліній Центрів ЕМП з´ясувалося, що в Криму мешканці взагалі не звертаються за консультаціями, про що свідчить показник — «0» дзвінків. У Києві надходить всього 5 дзвінків в тиждень», — йдеться в повідомленні.

При цьому, начальник Головного управління охорони здоров´я Донецької ОДА Олена Петряєва висловила стурбованість підготовкою та належної забезпеченістю служби екстреної медичної допомоги фахівцями.

Як повідомлялося, 3 січня прем´єр-міністр України Микола Азаров доручив протягом місяця виправити ситуацію з організацією центрів екстреної медичної допомоги на місцях і пригрозив відповідальністю чиновникам за зневажливе ставлення до цієї задачі.

Як зазначав Азаров, «в окремих регіонах залишаються невирішеними питання технічного забезпечення оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Тому що Держінвестпроект в 2012 році не зміг виконати всі завдання Національного проекту «Своєчасна допомога». А органи місцевого самоврядування не поспішають з організацією і реєстрацією центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

17 січня заступник міністра охорони здоров´я України Олександр Толстанов заявив про те, що в 2013 році МОЗ планує закупити 1200 машин швидкої допомоги. Наразі по всій країні задіяно близько 5 тис. «швидких».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути