chrome firefox opera safari iexplorer

Потяги «Хюндай» майже рік возили пасажирів без ліцензії

02 квітня 2014 о 14:07

З травня 2012 року «Українська залізнична швидкісна компанія» надавала послуги з перевезення пасажирів без ліцензії на здійснення таких послуг, яку отримала лише в квітні 2013 року.

Про це під час брифінгу заступник начальника Головного управління – начальника управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Олег Денега, передає кореспондент УНН.

«За наведеним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 ККУ — порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту», — повідомив він.

В рамках розслідування буде з'ясовано правомірність закупівлі цих потягів.

«Були закуплені поїзди марки Хюндай на 307 млн доларів. Під час перевірки було з'ясовано, що вказані поїзди експлуатувалися з технічними несправностями за наявності яких використання рухомого складу заборонено, оскільки це створювало загрозу для людей», — сказав О.Денега.

Він повідомив, що було виявлено руйнування несучих конструкцій — тріщини конструкції становлять понад 26 сантиметрів.

«Укртрансінспекція» підтвердила численні факти експлуатації цих електропотягів з грубими порушеннями.

«За висновками інспекції порушення правил експлуатації створило реальну небезпеку життю людей, загрозу безпеки руху та забруднення довколишнього середовища», — наголосив він.

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що Україна хоче оштрафувати Hyundai Rotem за поломки потягів.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути