chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Женеві має відбутися чотиристороння зустріч щодо України

17 квітня 2014 о 09:55

За словами Андрія Дещиці, в Женеві Україна вимагатиме від Росії припинення підтримки терористичних угруповань, які діють на сході України.

Сьогодні в Женеві Дещиця зустрінеться з Ештон, Керрі та Лавровим

Сьогодні у столиці Швейцарії – Женеві, має відбутися чотиристороння зустріч дипломатів України, США, Європейського Союзу й Росії з українського питання.

Зокрема, у зустрічі візьмуть участь Верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон, держсекретар США Джон Керрі та глави МЗС України і Росії Андрій Дещиця та Сергій Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЗахід не продасть Україну в Женеві — глава МЗС Польщі

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня Кабінет міністрів України затвердив директиви для Міністерства закордонних справ на чотирьохсторонню зустріч у Женеві.

За словами Дещиці, Україна їде з позицією, що на сході країни діють терористичні угруповання, які підтримуються РФ.

”У нас є відповідні докази... ці докази будуть передані міністру закордонних справ РФ та іншим учасникам зустрічі”, — сказав Дещиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГлава МЗС РФ: Ми будемо домагатися заспокоєння ситуації в Україні

За його словами, Україна вимагатиме від Росії припинення підтримки терористичних угруповань, які діють на сході України.

”Крім цього, ми вимагатимемо від РФ засудити такі терористичні дії і відвести війська, які зосереджені на східних кордонах України ”, — сказав Дещиця.

Він зазначив, що для України важливо, щоб Росія відкликала своє рішення про дозвіл президенту РФ Володимиру Путіну використовувати російські війська на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЛавров полетів до Женеви на чотиристоронню зустріч щодо України

Також, за його словами, буде порушено питання про виведення російських військ з Криму та скасування юридичних рішень про анексію Криму.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути