chrome firefox opera safari iexplorer

Україна судитиметься за Крим у Міжнародному суді ООН в Гаазі

02 квітня 2014 о 12:15

Україна планує оскаржити дії Росії щодо незаконної анексії Криму в міжнародному суді ООН. Про це заявив в.о. міністра закордонних справ  Андрій Дещиця, повідомляє 5 канал.

«Ми вважаємо Кримський півострів частиною України, ми плануємо подати позови в міжнародний суд проти Росії і проти російських дій у Криму. Ми вважаємо, що з міжнародною підтримкою ми зможемо повернути Крим Україні», – вважає Андрій Дещиця. За словами глави українського зовнішньополітичного відомства, мова йде про Міжнародний суд ООН в Гаазі.

«Ми збираємо документи, це може зайняти якийсь час. Є можливість подачі позовів з міжнародного морського законодавства. Зараз справи готуються», – зазначив Дещиця.

Нагадаємо, російська сторона скасувала заплановані раніше переговори з Україною на рівні заступників міністрів закордонних справ, які повинні були відбутися 4 квітня в Мінську. Андрій Дещиця сказав журналістам, що не уявляє, коли знову відновиться діалог з російським МЗС.

Джерело: Експрес
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути