chrome firefox opera safari iexplorer

Спілки журналістів України та Росії заявили про підтримку колег у Криму

01 квітня 2014 о 11:30

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Спілка журналістів Росії (СЖР) висловлюють солідарність із журналістами, які проживають у Криму чи перебувають там з професійною метою. Спілки готові допомагати колегам у вирішенні професійних питань. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

На своєму засіданні секретаріат НСЖУ розглянув питання про зв'язок із членами Спілки, які нині перебувають у Криму. Національна спілка журналістів заявляє, що з питань професійної діяльності, обліку в організації, отримання юридичних консультацій вони можуть звертатися до центрального офісу НСЖУ в Києві.

Спілка журналістів Росії також висловила готовність надавати підтримку і допомогу колегам з Криму.

«Наші медіаорганізації солідарні в тому, що  пріоритетним напрямком діяльності є професійна допомога колегам. Ми — проти політизації нашої діяльності і зараз не будемо порушувати жодних політичних питань. Наші спілки об'єднуватимуть зусилля для допомоги працівникам ЗМІ, які зараз працюють у Криму, якщо виникатиме така потреба», - коментує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

«Ми поважаємо всіх журналістів Криму, незалежно від їхніх поглядів та ЗМІ, в яких вони працюють,і поважаємо вибір кожного. Найголовніше сьогодні — максимально допомогти всім колегам, яким потрібна підтримка наших спілок. Ми віримо, що разом ми зможемо надати необхідну допомогу, - сказала секретар Спілки журналістів Росії, віце-президент Європейської Федерації журналістів Надія Ажгіхіна.

 З питань професійної допомоги працівники ЗМІ  можуть звертатися: до Національної спілки журналістів України за тел. (044) 234-52-09, (044) 235-87-66, e-mail oblik@nsju.org та до Спілки журналістів Росії:gutiontov@mail.ru(секретар СЖР Павло Гутіонов), azh@ruj.ru(секретар СЖР, віце-президент Європейської федерації журналістів Надія Ажгіхіна).

Нагадаємо, у березні Спілка журналістів Росії (СРЖ), Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) започаткували гарячу лінію реагування на порушення прав журналістів у Криму.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути