chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні знизять ціни на бензин та дизпаливо

08 квітня 2014 о 14:26

Антимонопольний комітет зобов'язав нафтотрейдерів знизити в Україні роздрібні ціни на бензин та дизельне паливо. Про це йдеться в повідомленні відомства.

В АМКУ зазначили, що протягом лютого-березня на низці заправок ціни на паливо зросли майже на 3 гривні на кожному літрі. Наприклад, наприкінці січня вартість бензину А-95 становила 10,40-11,39 грн/л, а станом на 7 квітня — 13,79-14,39 грн/л.

При цьому підвищувалися ціни на моторні бензини та дизельне паливо на АЗС практично одночасно і встановлювалися на однаковому або близькому за розміром рівні. 

«Поряд з об'єктивними факторами, що викликають зростання цін на паливо, у тому числі зміна курсу долара і євро, є ознаки прояву зловживання ринковою владою та узгодження конкурентної поведінки. За здійсненими Комітетом розрахунками та інформації провідних експертів, роздрібні ціни зазначених учасників ринку більш ніж на гривню за літр перевищують ті ціни, які могли б бути встановлені в умовах жорсткої конкуренції, що забезпечує цим суб'єктам господарювання додатковий прибуток у сотні мільйонів гривень на місяць», — йдеться в повідомленні АМКУ.

Про результати розгляду рекомендацій нафтотрейдери мають повідомити АМКУ в десятиденний термін.

Раніше повідомлялося, що ціна на 95-й бензин за добу підскочила до 14 гривень.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути