chrome firefox opera safari iexplorer

Більше третини українців бойкотують російські товари

15 травня 2014 о 14:44

52% українців позитивно або скоріше позитивно ставляться до бойкоту російських товарів, при цьому трохи більше третини респондентів, а саме 39%, відповіли, що самі їх бойкотують. 

Нейтральне ставлення до бойкоту висловили 16%, негативне — 39% респондентів. 

Як йдеться в дослідженні політичних поглядів інтернет користувачів в Україні, більше половини респондентів (53%) підтримують вступ України в ЄС, а 36% — ні. При цьому кількість прихильників ЄС знижується з Заходу (80%) на Схід (32%), а в гендерних показниках чоловіки (59%) виявилися великими прихильниками вступу, ніж жінки(48%).

Респонденти також оцінили роль президента України в контексті конституційних змін. Кількість прихильників того, що президент повинен розділити владу з прем'єр-міністром, склала 31%. Проте 30% вважає, що президент має брати на себе всю повноту відповідальності за внутрішню і зовнішню політику. 

Ще одне важливе питання стосувалося справедливості українського суспільства, яке лише близько 11% респондентів вважають справедливим. Більше половини (55%) вважають його несправедливим.

62% українців вважають, що найкращим інструментом внесення змін до Конституції є референдум. 17% визнають таким інструментом Верховну Раду. 

Вибірка репрезентативна по регіонах і статево-віковій структурі для міст 50 тис+. Вибіркова сукупність — 1000 респондентів. Дослідження проводилося в Інтернеті серед користувачів віком 18-55 років. 

Раніше повідомлялося, що Українці дружно бойкотують російські товари.

Джерело: ТСН
Розділи: Громадська думка

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути