chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль «Бандерштат-2014» спробує перезавантажити країну

07 травня 2014 о 13:23

Попри складну політичну ситуацію в країні, фестиваль українського опору «Бандерштат» відбудеться з 1 до 3 серпня.

Про це Zaxid.net розповів заступник голови Волиньради та голова оргкомітету фестивалю Ігор Гузь.

Як і минулоріч, цього року дійство проходитиме в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку.

Гасло фестивалю організатори вирішили не змінювати, адже назва «фестиваль українського опору» досі залишається актуальною. Мовляв, одну небезпеку в особі екс-президента Україна вже подолала, наразі ж вона стоїть перед загрозою російського окупанта.

Основний меседж «Бандерштату-2014»: «перезавантаження країни». «Ми би хотіли, щоби ті люди, які будуть його відвідувати з політики, зі світу мистецтва, журналісти, міжнародні діячі, депутати, службовці, міністри розказали про своє бачення стосовно перезавантаження нашої країни», — пояснив голова оргкомітету фестивалю.

Також організатори наголосили, що головним завданням для них є перетворення «Бандерштату» зі звичайного локального фестивалю у щось значно масштабніше, адже планують долучити до його організації якомога більше проукраїнських громадських організацій та зацікавлених патріотів з різних куточків України.

Серед перших хед-лайнерів фестивалю – гурти «Кому Вниз» і «Скрябін». Також ймовірно відвідувачі «Бандерштату» почують новий проект лучанина Сашка Положинського під назвою «Був’є».

Окрім іменитих музикантів, учасниками фестивалю стануть і молоді гурти. Як і щороку, цьогоріч організатори проводять конкурс серед молодих альтернативних музичних гуртів в соціальних мережах. Троє переможців, які наберуть найбільше голосів, відіграють сет для фестивальників.

Квиток на три дні фестивалю коштуватиме 150 гривень. Ціна квитка на один фестивальний день становитиме 100 гривень.

За словами Ігоря Гузя, попередній продаж квитків ймовірно почнеться з наступного тижня. До слова, перші кілька сотень квитків на три дні фестивалю коштуватимуть 100 гривень.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути