chrome firefox opera safari iexplorer

Нацрада звинуватила вісім українських каналів у популяризації російського агресора

12 травня 2014 о 15:54

Вісім українських телеканалів активно працюють на популяризацію російського агресора. Про це заявила заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак, повідомили у прес-службі Нацради. 

Як стало відомо, у Нацраді дійшли до такого висновку за результатами моніторингу трансляції на українських телеканалах контенту, спрямованого на популяризацію російських силових структур. 

За словами Мудрак, моніторинг вітчизняних загальнонаціональних, супутникових і цифрових телеканалів мережі Т2, проведений 7 травня, засвідчив, що 8 українських телеканалів активно працюють на популяризацію агресора. Зокрема, це група компаній «Інтер» (7 серіалів на двох каналах – НТН та «Інтер»), телеканал ICTV – 4 серіали, телеканал «Гамма» – 3 серіали. 

«Нині від відповідальності кожного керівника, кожної редакційної ради залежить, яким змістом буде наповнено український ефір, чи відповідатиме він настроям і прагненням наших співвітчизників», – наголосила Мудрак 

За її словами, у період становлення держави не можна керуватися лише бізнесовою доцільністю та комерційною вигодою. Свого часу саме такі аргументи зіграли фатальну роль щодо дитячого мовлення, культурологічних та освітніх програм, що призвело до фактичного знищення цього сегменту в телерадіопросторі України, констатувала Мудрак. Також практично заблоковано створення в Україні системи захисту дітей від шкідливого контенту, що є одним з базисів євроінтеграції, додала вона. 

Водночас, заступник голови Нацради ще раз висловила подяку групі телеканалів «1+1» за принципову ініціативу зняти з ефіру серіали, в яких міститься пропаганда діяльності силових структур сусідньої держави. Проте таку громадянську позицію підтримали далеко не всі канали, додала вона.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути