chrome firefox opera safari iexplorer

Нацрада позапланово перевірить 9 каналів: мало уваги приділяють дітям

18 січня 2012 о 18:06

Нацрада сьогодні призначила позапланові перевірки для телеканалів і радіокомпаній через зменшення трансляцій дитячих програм.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перевірить «Студію 1+1», ICTV, НТН, «Новий канал», «Інтер», Національну телекомпанію України, а також телеканали «Україна», «ТЕТ» і супутниковий телеканал «Малятко ТВ». Окрім того, перевірки призначено Національній радіокомпанії, «Нашому радіо» та «Гала-радіо».

У листопаді минулого року було проведено низку моніторингів, які виявили численні порушення ліцензійних умов у діяльності вітчизняних телеканалів. В основному зафіксовано зменшення обсягу трансляції дитячих програм.

У грудні 2011 року Нацрада прийняла резолюцію, направлену на розвиток дитячого мовлення в Україні.

Нагадаємо, у грудні президент Віктор Янукович доручив уповноваженому президента з прав дитини Юрію Павленку створити міжвідомчу робочу групу з питань захисту дітей від шкідливої ​​інформації на телебаченні, радіо та в інтернеті.

Як стало відомо, група телеканалів «1+1» в рамках перезапуску і поновлення програмної концепції має намір скоротити більше 50% штату телеканалу «Сіті», що входить до неї.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути