chrome firefox opera safari iexplorer

Рада безпеки ООН у закритому режимі обговорить кризу в Україні

21 травня 2014 о 10:13

Рада безпеки ООН у закритому режимі обговорить кризу в Україні. Про це інформує офіційний сайт організації. Консультації розпочнуться о 10:00 за часом Нью-Йорка (це 17:00 за Києвом).

Очікується, що перед дипломатами з 15 країн виступить помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович, який координує роботу спостерігачів в Україні. Члени Ради безпеки також обговорять підготовку до президентських виборів в Україні.

Постійний член Ради безпеки Росія звинувачує Шимоновича в необ’єктивному висвітленні ситуації в Україні.

Російський представник в ООН Віталій Чуркін на засіданнях Ради безпеки щодо України незмінно залишається на самоті з критикою дій української влади. Йому опонують дипломати з інших країн, які є постійними членами ООН, – США, Великої Британії та Франції. Китай обіймає в українському питанні нейтральну позицію. Непостійні члени Ради безпеки (серед яких зараз є Австралія, Аргентина, Люксембург та інші) критично ставляться до дій і висловлювань Росії щодо України.

Рада безпеки ООН не може ухвалити обов’язкового до виконання рішення щодо України. Росія використовує право вето на будь-які рішення з цього питання.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути