chrome firefox opera safari iexplorer

Розпочала роботу Десята Київська міжнародна книжкова виставка

16 травня 2014 о 16:05

Майже 40 українських видавництв представили свої нові видання на Десятій Київський міжнародній книжковій виставці, засновником і організатором якої є Держкомтелерадіо України. Як повідомила прес-служба Держкомтелерадіо, 16 травня ця виставка розпочала свою роботу у центрі Києва.

Як зазначено у повідомленні, книжкові стенди розмістилися у палатках просто на Хрещатику.

«Вперше ми проводимо виставку під відкритим небом, — зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, – Добре, що збережено традицію, що вдесяте цей книжковий форум збирає видавців і читачів. Думаю, саме книга сьогодні об’єднає схід і захід, дасть пораду, як нам жити далі, як розбудувати Україну».

Під час церемонії відкриття книжкового форуму вперше прозвучав «Гімн книзі», авторами якого є поет Олексій Кононенко та композитор Сергій Бедусенко.

«Дай Боже, щоб книжковий майдан почав поширюватися, — сказав президент Української Асоціації видавців Олександр Афонін, – Щоб на Сході України, крім брошур та книг, виданих у сусідній державі, народ взяв до рук і українську книгу».

Джерело: 5.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути