chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу відкусити голову «президентові Росії» зможуть і кияни

23 травня 2014 о 12:18

Путін у гамівній сорочці і шапці Наполеона. Путін у ватній фуфайці, шапці і з бомбою в руці за спиною. А головне — Путін, якого можна з’їсти. Цей солодкий винахід кондитерів Львівської майстерні шоколаду віднедавна став іще однією візиткою Львова. А на ці вихідні шоколадні фігурки з’являться і в столичних фірмових крамничках ЛМШ, повідомляє Україна молода.

Кондитери вважають, що «шоколадні Путіни» — це гарний спосіб боротьби з депресією та креативна спроба посміятися над демонізованим образом ворога. Як пояснили нам кондитери, Президент Росії в образі «Наполеона» і російського мужика у «ватнику» — це уособлення нашого ставлення до подій, які відбуваються на сході України.

«Думаю, так президента РФ бачить більшість жителів нашої країни. Ідея фігурки — об’єднання прихильників і опонентів Володимира Путіна, адже кожен, хто придбав шоколадну фігурку, може робити з нею що завгодно — ніжно зберігати або з гастрономічною люттю знищити. Зараз ми думаємо над тим, щоб випускати президента РФ у форматі XXL, сантиметрів 50 у висоту — для тих, хто хоче багато Путіна», — говорить прес-секретар Львівської майстерні шоколаду Роман Кучкудан.

Ідея створення шоколадного Путіна належить львівському громадському діячеві Олегу Мацеху. Він жартує, що Путін у шоколаді став настільки популярним, що навіть він сам не встигає придбати собі фігурку. «Образ Путіна зараз якийсь демонізований, ми самі нагнітаємо таку атмосферу, роблячи з нього якусь надлюдину. А шоколадка «знімає» демонізацію, вона робить iз надлюдини недолюдину. Я хотів подарувати людям таку символічну зброю, оскільки наша армія не може рівнятися з російською, то шоколадний Путін — це зброя львів’ян. Ті шоколадки будуть розходитися по всій Україні та цілому світу, і кожен бажаючий може зробити з фігуркою, що захоче», — поділився з «УМ» Олег Мацех.

Роблять путіних кондитери вручну: для цього чорний, молочний або білий шоколад заливають у спеціальні силіконові формочки. Ціна досить «демократична»: «Наполеон» (фігурка у висоту — 5,5 см) коштує 35 грн., а в образі «російського мужика» (9,5 см) — 65 грн.

Автор ідеї розповів «УМ», що на цих образах, із шапкою Наполеона чи бомбою, фігурки не закінчаться, їх буде ціла серія — незабаром можна буде поласувати Путіним у вигляді чорта з ріжками чи шоколадною фігуркою російського «тирана» з автоматом.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути