chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартує Перший «Чілдрен кінофест»

29 травня 2014 о 09:47

У середу в столичному кінотеатрі «Київ» розпочався перший міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен кінофест». Як повідомили УНН у прес-службі заходу, вже 29 травня «Чілдрен Кінофест» стартує в Донецьку, Львові та Одессі, де будуть представлені стрічки конкурсної програми.

Відкриє фестиваль допрем'єрний показ французького анімаційного фільму «Комашки. Пригода в Долині мурах». Історія «Комашок» розпочалася з однойменного телесеріалу. Глядачі полюбили захоплюючі пригоди мурах, тому команда французьких мультиплікаторів, що створювала короткометражки для телевізійної версії, приступила до роботи над повнометражною картиною. Щоб домогтися максимальної реалістичності зображення, творці фільму комбінували і накладали анімаційні ефекти на зйомки природи. Анімаційний фільм створювався з використанням сучасних технологій і спецефектів 3D-анімації. Для прихильників класичної анімації фільм демонструватиметься також у форматі 2D.

Фільм, розрахований на глядачів різного віку, стане відмінним знайомством з тривимірним зображенням у кіно для найменших глядачів. Унікальність картини полягає в тому, що герої не розмовляють, а видають характерні для комах звуки. Так що сюжет буде зрозумілий будь-якій аудиторії, не залежно від того, якою мовою глядач говорить і чи навчився вже говорити. В украпрокат стрічка «Букашки. Пригода в Долині мурах» вийде 29 травня.

На відкритті Чілдрен кінофесту в Києві також виступить дует скрипалів-вундеркіндів Two Violins — 12-річні Ілля Бондаренко і Таня Жмендак. Володарі трьох Гран-Прі ХХ міжнародного конкурсу ім. Кампокьяро (Італія), призери численних конкурсів та музичних фестивалів виконають для гостей фестивалю джазову програму.

У 2014 році фестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест пройде в Україні вперше. Конкурсну програму покажуть в Києві , Одесі, Донецьку та Львові, а фестивальні покази відбудуться в 12 містах країни: Києві, Донецьку, Львові, Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Черкасах, Вінниці, Тернополі, Луцьку, Запоріжжі та Рівному.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути