chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 червня рух вантажівок автошляхами обмежать через спеку

27 травня 2014 о 12:25

Державне агентство автомобільних доріг України з 1 червня обмежує рух вантажівок масою понад 24 тонни по більшості автодоріг загального користування з 10:00 до 22:00. Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

«З початку червня транспортним засобам, загальною масою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь більше 7 тонн, рух по більшості автомобільних доріг загального користування по всій території України з 10.00 до 22.00 буде заборонено», — йдеться в повідомленні.

За інформацією шляховиків, висока температура повітря в літній період призводить до значного нагрівання асфальтобетонного покриття, а рух великовагового транспорту при таких умовах призводить до катастрофічних руйнувань дорожнього полотна.

За попередніми розрахунками, сума збитків дорожнього господарства через недбалу експлуатацію доріг компаніями-перевізниками щорічно досягає 2 мільярди гривень. «Рішення про введення сезонного обмеження вже прийнято у Житомирській, Київській, Миколаївській, Черкаській та Чернігівській областях. Відповідні дорожні знаки і панно для інформування громадян у цих регіонах вже встановлені», — зазначили в Укравтодорі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути