chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС виділяє Україні 250 мільйонів євро

13 червня 2014 о 14:37

ЄС виділяє Україні 250 мільйонів євро.

Виплата є першим базовим траншем за Контрактом з розбудови держави, загальна вартість якого становить 355 мільйонів євро.

Про це ЄвроПравду повідомило Представництво ЄС в Україні.

Контракт для України з розбудови держави – це основна ініціатива ЄС для підтримки України у розв’язанні ключових проблем, що стояли на перешкоді реформам та європейській інтеграції в минулому. Особливу увагу сконцентровано на підтримці зусиль України в боротьбі з корупцією та реформуванні державної служби.

Виплата першого траншу відображає позитивну оцінку Європейським Союзом успіхів України в управлінні державними фінансами, зокрема Закону «Про здійснення державних закупівель» від 10 квітня.

Ян Томбінський, Голова Представництва ЄС в Україні, зазначив: «Цей платіж ґрунтується на вірі в те, що Україна знаходиться на шляху до побудови сильної демократії. Це вимагає повної віддачі Уряду в процесі реформування, що стосується, наприклад, реформи державної служби, конкурентних державних закупівель та надто, боротьби з корупцією».

Перший, базовий транш виплачується після виконання чотирьох загальних умов (державна політика, макроекономічна стабільність, управління державними фінансами та прозорість бюджету). Другий варіативний транш (очікується в другому кварталі 2015 року в розмірі 105 мільйонів євро) залежатиме від досягнень у сфері боротьби з корупцією, державних закупівель, доступу до інформації, управління державними фінансами, реформи державної служби, конституційної реформи та виборчого законодавства.

Контракт для України з розбудови держави – є однією з основних складових пакету підтримки України розміром в 11 мільярдів євро, анонсованого Президентом Європейської Комісії 5 березня 2014 року. В цей пакет також входить позика 1,6 мільярда євро, надана Україні в рамках макрофінансової допомоги.

Угода про фінансування за Контрактом для України з розбудови держави була підписана Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу та Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком 13 травня 2014 року.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути