chrome firefox opera safari iexplorer

«Київ» покаже виставу Шекспіра

23 червня 2014 о 14:39

24 червня о 19:00 в кінотеатрі «Київ» в рамках проекту британський театр у кіно відбудеться показ вистави «Генріх V» Уільяма Шекспіра. 

Британська Рада в Україні та арт-об'єднання CoolConnections представляють фестиваль «Британський театр у кіно», який стартував 25 березня у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку та Одесі. 

У всіх містах показ вистави «Генріх V» / «Henry V» відбудеться 24 червня. Додатковий показ у Києві (кінотеатр «Кронверк») – 28 червня 

«Генріх V» / «Henry V» 
Великобританія, 2012 / 175 хв. 
Постановка театру Shakespeare’s Globe 
П’єса Уільяма Шекспіра 
Режисер Домінік Дромгул 
У ролях: Джеймі Паркер, Брід Бреннан, Грехам Балтер, Найджел Кук, Джилз Купер, Сем Кокс, Курт Егіаван, Метью Флінн та ін. 
Художник Джонатан Фенсом 
Композитор Клер ван Кампен 

«Генріх V» – історична хроніка Уільяма Шекспіра, яка змальовує похід короля Генріха V до Франції з метою повернути землі, що по праву належать англійцям. Однак харизматичному та амбіційному королю випаде пройти чимало випробувань, завбачених йому війною. 

Центральне місце в п’єсі «Генріх V» відводиться битві під Азенкуром, яка відбулася 25 жовтня 1415 року. Цей бій мав надзвичайні наслідки як для англійської, так і для французької сторони. У результаті перемоги англійців Франція була змушена підписати угоду, згідно з якою Генріх V ставав спадкоємцем французького трону. 

Різноманітні джерела стверджують, що в ході тієї битви загинуло від 4000 до 10000 французів і від 100 до 1600 англійців. Однак Шекспір прикрашає ці дані: у п’єсі, зачитуючи список загиблих, Генріх V дізнається, що у битві під Азенкуром загинуло 10000 французів і лише 29 англійців. 

П’єсу «Генріх V» неодноразово екранізували і ставили на сцені театру. У різні роки роль англійського короля у кіно грали такі актори, як: Лоуренс Олів’є («Король Генріх V», The Chronicle History of King Henry the Fift with His Battell Fought at Agincourt in France, 1944), Кеннет Брана («Генріх V: Битва під Азенкуром», Henry V, 1989); Том Хіддлстон («Пуста корона», The Hollow Crown, 2012). 

Вистава демонструється англійською мовою з українськими субтитрами. 

Вхід: 120 грн.

Джерело: Моє місто
Розділи: Новини культури