chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти скасувало друк нових підручників «від Табачника», де була купа помилок

11 червня 2014 о 10:33
Міністерство освіти і науки України скасувало друк схвалених екс-керівником відомства Дмитром Табачником підручників для 4-7 класів, в яких було чимало помилок.

Про це повідомив нинішній очільник міністерства Сергій Квіт, якого цитує 5 канал.

«Зараз буде проводитися новий тендерний відбір. Але він буде проведений за новою системою процедур», — наголосив міністр.

Нагадаємо, що торік фахівці знайшли у підручниках, схвалених Міністерством освіти та науки,численні орфографічні, пунктуаційні, граматичні, стилістичні, логічні, а також технічні помилки. Зокрема тернопільські педагоги знайшли 153 помилки і неточності на 149 сторінках підручника із математики для 1-го класу. Тогочасний глава відомства Табачник тоді факт помилок заперечував.

Як раніше повідомляла «Українська правда. Життя», підручники з математики для першого класу написані незрозумілою для першокласника мовою.

Крім того, «Буквар» та «Українська мова» і «Літературні читання» для другого класу переповнені текстами на сільську тематику і містять чимало слів, які нині не використовуються у розмові.

Раніше тривали численні дискусії довкола помилок у підручниках для школярів. Директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Олександр Удод у відповідь на критику підручників тоді зауважив, що помилок немає.

А ті зауваження, які лунають, стосуються друкарських помилок. А критика, яка шириться пресою на адресу нових підручників, «є свідченням нецивілізованої конкурентної боротьби».

 

Раніше тернопільські видавці заявляли, що у згаданих підручниках з математики понад сотні помилок.

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник сказав, що мимодруки у підручниках були через те, що авторка «Математики» хворіла.

«Той підручник, де були висмикнуті — до речі „Математика“ не першого класу, а другого – там не було такої кількості підручників, було кілька мимодруків („опечаток“). Не можна експлуатувати цю тему, тому що це єдиний рукопис з усіх 153 підручників, автор якого – чудовий вчитель математики Фаїна Михайлівна Рівкінд не змогла вичитати цей рукопис, бо знаходилася влітку, коли була друга верстка, в останній стадії онкозахворювання», — сказав Табачник.

«І досить вже журналістам мучити пам'ять цієї світлої жінки. Немає її поруч, а видавництво всі „опечатки“ вже розіслало в кожну школу. Пожалійте світлу пам'ять вчителя», — додав він він.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути