chrome firefox opera safari iexplorer

Порошенко дав найманцям на Сході тиждень на роздуми, щоб ті склали зброю та пішли геть

17 червня 2014 о 06:24

Президент України Петро Порошенко дав сепаратистам сім днів на роздуми, в надії, що вони складуть зброю і повернуться додому в Росію, а тим, хто не вчинив серйозних злочинів, обіцяна амністія. Таке рішення ввечері ухвалила Рада національної безпеки та оборони, йдеться в сюжеті ТСН. Ніч.  

Від засідання РНБО також чекали запровадження воєнного стану на Донеччині та Луганщині, та на це поки що не пішли. 

Саме про воєнний стан напередодні засідання говорили найбільше. 

Для Донбасу це б означало комендантську годину, скасування виборів та референдумів, обмеження в користуванні засобами зв'язку, цілковитий контроль військового командування над ЗМІ та залучення людей до громАдських робіт. Члени РНБО та запрошені губернатори Східних областей про такий захід або говорили обережно, або взагалі не підтримували.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути