chrome firefox opera safari iexplorer

На Донеччині побачила світ газета української громади «На сході»

31 березня 2012 о 13:28

«Донбас традиційно вважається інтернаціональним регіоном, тут проживають представники десятків народів. Але навіть за не дуже об’єктивним «кучмівським» переписом 2001 р. серед населення Донецької області більшість, а саме 56,9 відсотка, становлять громадяни, що вважають себе українцями.

На сьогодні таких налічується два з половиною мільйона осіб. Та чи відіграє ця величезна громада ту провідну роль, яка їй призначена? – говорить редактор нового видання Володимир Воловненко. – Цілком зрозуміло, що донецьке українство ще не вичавило з себе по краплині отруту розбрату і чвар, що її десятиріччями справно підливали «нацюкам» радянські спецслужби та чиновники із владних кабінетів. Коли громадських діячів нацьковували одне на одного, самобутніх письменників, художників як не проторили в буцегарню, так споювали, свідомо топили в горілці. Але ж час минає, міняються покоління.

Підросла молодь, яка не спробувала на собі «совка» і ніколи не дозволить його повернути. Власне, саме на молодих в першу чергу буде орієнтуватися редакційна політика газети «На сході».

Нове видання засноване на особисті кошти журналістів-ентузіастів і виходитиме раз-два рази на місяць, поширюватиметься безкоштовно через мережу громадських організацій.

А акцент на культурі, суспільному житті породжує надію, що це не чергова летючка-«одноденка», вигадана політтехнологами до майбутніх виборів, обіцяють засновники.

Джерело: День
Розділи: Суспільство