chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні знайшлося 2% жителів, готових відпочивати в окупованому Криму

25 червня 2014 о 12:15

Незважаючи на анексію Криму Росією, 2% українців планують відпочити на півострові цього року.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє Еспресо.TV. Найбільша кількість тих, хто планує відпочити в Криму, сконцентрована у східному регіоні (7% мешканців). Для порівняння у центральному та південному регіоні ствердно відповів 1% респондентів, у західному — 2% опитаних.

Дослідження виявило, що 62% українців взагалі не планують відпочивати. Втім, незважаючи на ситуацію в країні, ця кількість дещо зменшилася порівняно з 2013 роком (68%). 

Кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати складає 17% (у 2013 таких було 21%). Спеціалісти пояснюють таку різницю відсутністю Криму у вибірці цього року.

З-поміж українців на першому місці за популярністю виявився відпочинок у Карпатах та у заміських будинках (по 7%). До родичів у село планують їхати 4% опитаних. Кількість тих, хто планує поїхати відпочивати за кордон складає 3%. Не визначилися з відпусткою 15% опитаних (вдвічі більше, ніж рік тому).

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок за кордоном, сконцентрована у західному регіоні (5%). У центральному та південному регіоні ствердно відповіли 2%, у східному — 3% опитаних.

Опитування проводилось з 29 квітня по 11 травня 2014 року. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2022 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України за виключенням Криму.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що кількість росіян, які відпочиватимуть цього року в Криму, збільшилася на 1%.

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути