chrome firefox opera safari iexplorer

Де встановлять пам'ятник героям «Небесної сотні»?

18 липня 2014 о 12:10

Останні місяці минулого та перший квартал цього року ознаменувалися революцією Гідності. На жаль, не обійшлося і без жертв: понад 100 героїв – гідних синів неньки-України загинули на барикадах, майданах, вулицях нашої столиці. Вони поклали своє життя на вівтар революції, борючись проти диктатури влади, свавілля силових структур, корупції чиновників. Вони боролися за вступ нашої країни до сімї європейських країн. Проти вступу так званого митного союзу. Серед полегли є інаші земляки – Михайло Жизнєвський та Віталій Васильцов.

Сьогодні, як пам’ять про героїчні подвиги героїв, яким народ України дав святе імя – «Небесна сотня», у багатьох населених пунктах встановлюються пам’ятники, пам’ятні знаки, перейменовуються вулиці, школи…

Де встановлять пам’ятник героям «Небесної сотні»?

На жаль, у Білій Церкві стосовно увіковічення героїв – триває затишшя. Щоправда, 9 липня у центрі міста під проводом ГО «Помаранчева хвиля», депутатів міської ради Людмили Дригало та Валерія Ямкового а також представників громадськості відбувся мітинг, приурочений відкриттю Пам’ятного стенду героям «Небесної сотні». Після виступів учасників мітингу Пам’ятний стенд був розгорнутий на Торговій площі, на місці пам’ятника кату українського народу – Володимиру Улянову – Леніну.

Дійство з Торгової площі перенеслося до зали міськвиконкому задля проведення круглого столу. В ході цього заходу його учасники майже дві години обговорювали потенційне місце для встановлення пам’ятника героям «Небесної сотні». Порушувалося й питання, яким має бути і сам пам’ятник? Адже його нині немає навіть і в ескізах!

Де встановлять пам’ятник героям «Небесної сотні»?

В ході обговорення, чимало учасників круглого столу висловлювали різні думки: дехто вважає, що пам’ятник має стояти на Торговій площі, інші – на площі Гординського чи Комсомольському бульварі, то й на Заріччі, оскільки й там є чимало людних місць.

Де встановлять пам’ятник героям «Небесної сотні»?

Після балачок на цю тему, стало зрозуміло: учасники круглого столу не зійшлися на одній думці – де ж поставити пам’ятник «небесній сотні»? Отже, прийдешнє місцезнаходження пам’ятника ще обговорюватиметься й обговорюватиметься. Можливо, й на рівні сесійних засідань чи за участю широкої маси білоцерківців.

Джерело: grif.kiev.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути