chrome firefox opera safari iexplorer

Мобілізованим платитимуть удвічі більше

29 липня 2014 о 19:35

Держава підвищила рівень грошового забезпечення учасників антитерористичної операції, в тому числі мобілізованих. Відтепер усі вони отримуватимуть у середньому в 2 — 2,3 рази більше.

Про це розповів в інтерв'ю для кореспондента Укрінформу начальник відділу військово-соціальної роботи Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України полковник Віталій Голота.

«Встановлена виплата винагороди військовослужбовцям, які починаючи з 1 травня 2014 року безпосередньо беруть участь в антитерористичній операції, у розмірі 100 відсотків місячного грошового забезпечення, але не менше 3000 гривень, з розрахунку на місяць. Це дозволило підвищити рівень грошового забезпечення учасникам антитерористичної операції в середньому в 2 — 2,3 рази», — сказав Голота.

За його словами, така можливість з'явилася після постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 158 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік, та виділення коштів з резервного фонду державного бюджету».

«Тепер призвані по мобілізації отримують його (грошове забезпечення — ред.) на рівні з тими військовослужбовцями, які проходять службу за контрактом. Такого не було раніше. За ними також зберігається (виплачується — ред.) й заробітна плата за місцем їхньої роботи до призову, але на період не більше року», — додав він.

Голота також повідомив, що мінімальне грошове забезпечення військовослужбовця-контрактника так само, як і призваного із запасу, становить 2 тис. 300 грн. Назвав він й інші конкретні цифри.

«Для даної категорії військовослужбовців (що беруть участь в АТО — ред.) розміри грошового забезпечення становлять: 5700 грн (стрілець), 7230 грн (командир відділення), 9600 грн (командир взводу), 12470 (командир роти), 13660 (командир батальйону)», — констатував полковник Голота.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути