chrome firefox opera safari iexplorer

Нацбанк віддасть Міноборони інкасаторські машини для евакуації поранених

16 липня 2014 о 13:05

Національний банк передасть Міністерству оборони 21 автомобіль для евакуації поранених під час боїв на Донбасі. Серед них – броньовані інкасаторські машини. Про це в середу, 16 липня, заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони, полковник медичної служби Віталій Андронатій, передає НБН.

«Буквально вчора були переговори з головою Нацбанку. Сьогодні я вже відвідав автопідприємство Нацбанку, і у нас вже є домовленість, що вони надають нам 21 автомобіль. Половина з них – броньовані. Це „МАЗи“, броньовані інкасаторські машини, для того, щоб їх переобладнати під санітарні норми», – сказав Андронатій.

При цьому представник Міноборони зазначив, що це дозволить евакуювати поранених безпосередньо під час бою, не чекаючи по кілька годин припинення вогню. «Головна наша проблема – відсутність броньованого санітарного транспорту для вивезення поранених з поля бою», – додав він.

Крім того, Андронатій повідомив, що за час проведення антитерористичної операції на Сході України загинуло чотири і поранено вісім військових лікарів.

Нагадаємо, державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» розробило проект броньованої карети швидкої медичної допомоги, що не має аналогів у світі.

Джерело: Newsru.ua
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути