chrome firefox opera safari iexplorer

Нацбанк не буде пом'якшувати правила обміну валюти

27 вересня 2011 о 18:28

Національний банк України не має наміру пом'якшувати жорсткі правила обміну готівкової валюти, введення яких допомогло знизити попит на ВКВ.

Як повідомив директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, регулятор не порушив закон, вимагаючи пред'являти паспорт під час обміну готівкової валюти.

«Ще може бути кілька днів напруга в інформаційному плані, але позиція Нацбанку чітка, ми працюємо в рамках чинного закону, ніяк його не порушуємо», — сказала Щербакова.

Цей коментар пролунав після того, як сьогодні вранці прем'єр-міністр Микола Азаров попросив голову Нацбанку Сергія Арбузова «скоригувати» правила обміну готівкової валюти, щоб зняти зайві обмеження.

«Нашу позицію не планується змінювати», — уточнив представник НБУ.

«Ми побачили разючі результати. Якщо подивитися, скільки населення продавало валюти, то ця цифра залишилася незмінною, а з боку купівлі сума була зменшена в три-чотири рази, що позначилося і на сальдо», — сказала Щербакова.

З її слів, у п'ятницю, коли почали діяти більше жорсткі вимоги, чиста купівля валюти (сальдо) на готівковому ринку знизилася до 46 мільйонів дол. з 153 мільйонів дол. у попередній день.

Представник НБУ припустила, що така тенденція збережеться і надалі.

Нагадаємо, з 23 вересня купівля-продаж готівкової валюти в Україні в будь-яких кількостях здійснюється тільки за наявності документа, який посвідчує особу. Разом з цим банки зобов'язані брати копії цих документів.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути