chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'являться банкомати для обміну валюти

29 вересня 2011 о 14:44

Київські банки встановлять банкомати для обміну валюти, передає Lb.ua з посиланням на директора гендепартаменту грошово-кредитної політики НБУ Олену Щербакову.

«Це буде трохи дорого, банкам доведеться купити банкомати, але вони з'являться», — сказала чиновник під час круглого столу Стабільність української фінансової системи в Інституті Горшеніна у Києві в четвер.

Водночас Щербакова не змогла назвати точну кількість таких банкоматів, але припустила, що в Києві їх буде близько п'ятдесяти.

Крім того, відповідаючи на уточнююче запитання, керівник департаменту заявила, що банкомати будуть тільки приймати валюту і видавати гривні.

Як повідомлялося раніше, з 23 вересня купівля-продаж готівкової валюти в Україні в будь-яких кількостях здійснюється тільки за наявності документа, що підтверджує резидентність. При цьому банки зобов'язані брати копії цих документів.

Експерти ринку пояснюють такі адміністративні посилення Нацбанку його прагненням уберегти гривню від можливого тиску, пов'язаного з девальваційними очікуваннями населення. Згідно з даними НБУ, обсяг готівки поза банками на кінець серпня становив 194 млрд грн, збільшившись з початку року на 6%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з головою НБУ Сергієм Арбузовим заявив, що в цілому підтримує жорсткість правил купівлі-продажу готівкової валюти, але вважає, що все-таки треба їх скорегувати для зменшення обмеження свободи громадян.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути