chrome firefox opera safari iexplorer

Працівників міліції пронумерують

09 липня 2014 о 12:19

Кожному працівнику особового складу міліції довічно присвоюється унікальний особистий номер, який вноситься до окремої загальнодержавної бази даних особистих номерів працівників органів внутрішніх справ рядового і начальницького складу.

Такі положення містить законопроект № 4988 «Про внесення змін до статті 16 Закону Про міліцію" (щодо запровадження нагрудних знаків на форменому одязі працівників органів внутрішніх справ)», який Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу.

Законопроектом передбачається запровадити персональні нагрудні знаки (жетони), які мають розміщуватися на форменому одязі кожного працівника органу внутрішніх справ рядового і начальницького складу та містити прізвище, ім’я та унікальний особистий номер працівника ОВС.

Працівникам міліції заборонено знімати з форменого одягу чи приховувати нагрудний знак, а також будь-яким іншим чином перешкоджати читати інформацію на ньому та фіксувати її за допомогою технічних засобів.

Як повідомили у прес-службі ВР, у ході обговорення члени Комітету акцентували увагу на важливості законопроекту у правовій системі України та одноголосно висловилися за необхідність його прийняття.

Народні депутати відзначили, що прийняття законопроекту дозволить полегшити можливість ідентифікувати працівників органів внутрішніх справ та знизити кількість злочинів у сфері службової діяльності.

Джерело: legalans.com
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути