chrome firefox opera safari iexplorer

Проведення VI Міжнародного фестивалю «Етновир» скасовано

29 липня 2014 о 10:14

Зважаючи на об’єктивні причини, організатори прийняли рішення відмінити проведення міжнародного фестивалю фольклору «Етновир».

Фестиваль мав відбутися вже вшосте 20-24 серпня 2014 року.

«У зв’язку зі складною та нестабільною ситуацією в нашій державі ми змушені були відмінити проведення одного з найвідоміших фольклорних фестивалів Європи «Етновир». Однак ми активно працюємо та ведемо переговори щодо організації фестивалю «Етновир» у 2015 році і сподіваємося, що він стане знаковою подією для Львова, його мешканців та гостей та країни загалом», — повідомляють організатори фестивалю - компанія «Дік-Арт», ГО «Етновир» та Львівська міська рада.

Міжнародний фестиваль фольклору «Етновир» відбувається під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF®) при ЮНЕСКО та Міжнародної Організації Народної Творчості (IOV).

Нагадаємо, через війну вже було скасовано низку фестивалів на Львівщині: «КіноЛев», «Львів на тарілці», «Підкамінь», «Славське Рок», «Franko.Missia». Дещо змінили свій формат фестивалі Leopolis Grang Prix, LvivKlezFest та «Ніч у Львові».

Фестиваль «Зашків – Земля Героїв» поки що перенесли на День незалежності.

«Рідна країна»

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути