chrome firefox opera safari iexplorer

Рада ввела для українців 1,5% «військовий податок» із зарплат

31 липня 2014 о 16:43

Раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися

Верховна Рада україни 31 липня ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок. Про це на брифінгу повідомив глава фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, передає РБК-Україна. 

«15 грн з тисячі гривень — це так званий податок на війну. Але я його назву податок на встановлення миру в країні», — сказав Соболєв. 

Він додав, що раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися.

Зокрема, на позачерговому закритому засіданні 31 липня Рада прийняла законопроект Кабміну (№ 4309а), що передбачає з метою забезпечення фінансування заходів щодо підвищення обороноздатності держави запровадити до 1 січня 2015 р. новий загальнодержавний збір — військовий збір в розмірі 1,5%. 

Зазначений збір уряд запропонував стягувати за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути