chrome firefox opera safari iexplorer

Верховна Рада готує звернення до українців

17 квітня 2014 о 13:29

Верховна Рада до 16:00 у четвер, 17 квітня, підготує звернення до громадян України. 

Про це сказав голова ВР Олександр Турчинов під час засідання парламенту, передає Уніан. 

«Під час погоджувальної ради ми обговорювали підготовку заяви парламенту, в якій ми звернемося до всіх громадян, в тому числі громадян, які проживають у Східній Україні, для того, щоб була злагода і єдність у державі», — сказав він. 

Спікер зазначив, що у заяві буде висловлено позицію щодо проведення реформи місцевого самоврядування, ліквідації місцевих адміністрацій і формування виконкомів шляхом обрання їх місцевими радами. «Ми не будемо повторювати ті злочинні кроки щодо абсолютизації влади, які робив режим Януковича. Ми йдемо назустріч людям», — сказав Турчинов. 

Він також додав, що заява має бути підготовлена до 16:00, а до того депутати мають продовжувати працювати у сесійній залі. 

Як повідомлялося раніше, Рада підтримала відновлення призову до армії. Депутати ухвалили постанову щодо додаткових заходів, пов'язаних з обороноздатністю України.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути