chrome firefox opera safari iexplorer

Верховна Рада роздержавить друковані ЗМІ задля об’єктивної інформації

13 вересня 2013 о 15:00

Комітет з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроект про реформу державних і комунальних друкованих ЗМІ, передає прес-служба ВРУ.

Проект закону № 2600 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» доопрацювали в профільному комітеті відповідно до рішення ВРУ від 5 вересня 2013 року.

Законопроект передбачає визначення в законодавстві України шляхів реформування державних друкованих ЗМІ та їхніх редакцій. Ця реформа передбачає, що органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування повинні вийти зі складу засновників (співзасновників) друкованого ЗМІ та редакції (якщо редакція не має державного (комунального) майна). Крім того, редакції державних друкованих ЗМІ хочуть перетворити в самостійні суб’єкти господарювання зі збереженням назви, цільового призначення та тематичної спрямованості ЗМІ.

Якщо у власності редакції є державне або комунальне майно, то планується дозволити наступну приватизацію майна редакції за умови, що трудовий колектив редакції не подає протягом відповідного терміну пропозиції щодо своєї участі у реформуванні.

Законопроект також передбачає перетворення друкованих засобів масової інформації, заснованих центральними органами виконавчої влади, в офіційні друковані видання.

Метою реформи державних та комунальних ЗМІ є поширення об’єктивної інформації в інтересах громадян України та зміна правил взаємодії влади з редакціями таких ЗМІ.

Джерело: ПІК
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути