chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні на території КПІ відкривають міжконфесійну церкву Миколи Чудотворця

23 липня 2014 о 11:01

В середу, 23 липня 2014 р. о 14:30 на території Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» (вул. Янгеля, 3) відбудеться урочисте освячення Церкви Святого Миколи Чудотворця, покровителя університету.

На освіченні міжконфесійного храму будуть присутні представники найбільш чисельних конфесій. Серед запрошених гостей – відомі громадські діячі, представники галузі культури і мистецтв.

З моменту заснування КПІ на його території функціонувала університетська церква. Її було закладено у 1885 році, а навесні 1887 року – освячено. Храм КПІ був важливим духовним осередком. Та у 1935 році під час масового знищення святинь його було розібрано на цеглу.

Громадськістю НТУ «КПІ», міською та районною держадміністраціями було запропоновано відбудувати університетську церкву. Проектування та будівництво храму було здійснено за сприяння відомого українського вченого, громадського і політичного діяча, члена наглядової ради НТУ «КПІ» Станіслава Довгого.

Церкву Святителя Миколи Чудотворця присвячено героям, що віддали та продовжують віддавати свої життя за Україну.

«Рідна країна»

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути