chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні «Шахтар» (Донецьк) і «Динамо» (Київ) зіграють за Суперкубок України

22 липня 2014 о 10:26

Протистояння донецького «Шахтаря» і київського «Динамо» на «Львів Арені» визначить у вівторок, 22 липня, володаря XI Суперкубка України з футболу.

Львів вперше відкриває футбольний сезон, який з 2004 року стартує матчем між чемпіоном та володарем Кубка країни.

У десяти попередніх розіграшах переможцями Суперкубка України незмінно ставали футболісти «Шахтаря» і «Динамо», які виграли почесний трофей по 5 разів. В очних суперкубкових зустрічах лідирують кияни, маючи чотири успіху проти двох у донеччан.

Суперкубок-2014 судитиме арбітр ФІФА львів'янин Юрій Можаровський, який обслуговував в Полтаві травневий фінал Кубка України «Шахтар» — «Динамо» (1:2).

Гра на «Львів Арені» розпочнеться о 21.00. Поєдинок транслюватиме телеканал «Інтер».

Довідково

Це буде перший матч нового сезону 2014—2015 років в чемпіонаті України. На кону в матчі стоїть не тільки кубок, а й грошовий приз в 1 млн гривень.

Суперкубок України — одноматчевий турнір, який проводиться Об'єднанням професіональних футбольних клубів України «Прем'єр-ліга» та у якому грають володар кубка України і чемпіон попереднього сезону. У випадку, якщо кубок і чемпіонат виграла одна команда, то в Суперкубку грають чемпіон і фіналіст кубка.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути