chrome firefox opera safari iexplorer

Сорочинський ярмарок можуть не провести цього року через події на Сході

08 липня 2014 о 15:25

Сьогодні в Полтавській ОДА відбулася нарада з питань підготовки та проведення Сорочинського ярмарку, на якій було піднято питання про недоцільність проведення заходу цього року. 

Про це повідомляють «Новини Полтавщини».

Зокрема, голова Миргородської РДА Юрій Коваленко зазначив, що ситуація, яка склалася в країні, викликає занепокоєння в громади Миргорода щодо проведення ярмарку.

«Зараз у Миргороді перебуває багато відпочиваючих. Ситуація неспокійна. Люди, які приїхали зі східніх регіонів мають різні настрої. Як проросійські так і інші настрої, налаштовані проти нашого народу», – сказав він. 

Водночас представники громадської спілки «Ліга громадських організацій» взагалі висловилися проти проведення цього заходу.

«Зараз на сході країни йдуть військові дії. Там гинуть люди, а ми будемо веселитися», – наголосила громадська активістка Віра Маслак.

Як зазначив заступник голови – керівник апарату Полтавської ОДА Роман Чабановський, наразі тривають підготовчі роботи щодо проведення ярмарку, остаточне рішення прийматимуть за місяць.

«Відмінити підготовку до проведення ярмарку можна в будь-який час , але організувати ярмарок за тиждень неможливо. Зараз триває підготовка. Проводити ж його чи ні вирішуватимемо за місяць», – сказав він.

У свою чергу правоохоронці заявили, що у змозі забезпечити охорону порядку під час заходу, але в нинішній ситуації рекомендують утриматися від його проведення. Вони не виключають питання терористичної загрози .

«Ми спроможні забезпечити охорону порядку, але в даній ситуації вважаємо проведення цього заходу недоцільним. Треба вводити жорсткі заходи безпеки. Потрібно створювати КПП, проводити обшуки громадян, створити вибухотехнічні групи, які будуть відпрацьовувати питання безпеки, щодо недопущення терактів,розширювати систему відео нагляду, а для цього в органах УМВС немає коштів», – сказав заступник начальника УМВС України в Полтавській області Сергій Альошкін.

Також він додав, що зараз багато правоохоронців задіяні в АТО, тому, якщо ярмарок проводитиметься, то доведеться просити у МВС про допомогу.

Водночас самі організатори ярмарку наполягають на його проведенні.

«Чомусь про загрозу терактів не йдеться, коли відбуваються футбольні матчі чи концерти зірок. Ми вважаємо, що захід треба проводити і показати всьому світу і всій Україні, що Полтавщина є острівцем спокою, стабільності та мирного життя», – заявила директор ТОВ Сорочинський ярмарок Юлія Єрмакова.

Згідно з повідомленням, остаточне рішення щодо проведення Сорочинського ярмарку на Полтавщині приймуть через два тижні.

Джерело: 5.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути