chrome firefox opera safari iexplorer

Сорочинський ярмарок цьогоріч відкриється 20 серпня

08 травня 2013 о 09:27

Національний Сорочинський ярмарок на Полтавщині цього року розпочнеться 20 серпня і триватиме до 25 серпня.

Про це журналістам повідомила керівник проекту «Сорочинський ярмарок» Світлана Свищева, передає УКРІНФОРМ.

«Сорочинський ярмарок триватиме 5 днів — з 20 по 25 серпня», — сказала Свищева.

За її словами, цього року організатори планують розвантажити центральну алею, для цього паралельно їй прокладуть дорогу. Сцену, луна-парк та дитячий майданчик облаштують на окремій території. Також на окремому майданчику збираються розмістити народних майстрів.

Минулого року на Полтавщині ярмаркували з 14 по 19 серпня.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, цьогоріч організатором Сорочинського ярмарку буде Полтавська ОДА. Постановою уряду організаторські функції Координаційного комітету передано обласній владі, яка визначить генерального розпорядника ярмарку та умови для участі в ньому.

Національний Сорочинський ярмарок традиційно проводиться в серпні у селі Великі Сорочинці (Миргородський район, Полтавська область).

За даними організаторів, щороку його відвідує більше мільйона гостей, 20-30 іноземних делегацій та сотні журналістів.

З 1999 року ярмарку присвоєно статус національного.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути