chrome firefox opera safari iexplorer

Світовий банк виділить Україні 300 мільйонів доларів

04 липня 2014 о 11:11

Світовий банк схвалив надання Україні 300 мільйонів доларів на проект модернізації системи соціальної підтримки населення.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Світового банку, передають «Українські новини».

«Новий проект допоможе поліпшити стан соціальної допомоги та соціальних послуг для сімей із низькими доходами в Україні», — повідомив директор Світового банку з України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан.

Він зазначив, що ця допомога має велике значення, враховуючи проведені в Україні реформи з підвищення газових тарифів і тарифів на опалення.

«Ми не хочемо, щоб підвищення тарифів мало надмірний вплив на найвразливіші верстви населення», — додав Фан.

Нові інвестиції допоможуть розширити програму гарантованого мінімального доходу для покриття тих, хто найбільше її потребує.

При цьому кількість осіб, які беруть участь у програмі, має зрости майже удвічі з 586 тисяч (2013 рік) до 1,1 млн осіб (2019 рік).

Новий шестирічний проект є частиною загальної допомоги групи Світового банку в Україні, метою якої є виділення країні до 3,5 млрд доларів до кінця 2014 року.

Як повідомлялося, на початку липня Кабінет Міністрів схвалив отримання кредиту СБ на 500 млн доларів на розвиток фінансового сектора до 2015 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути