chrome firefox opera safari iexplorer

Світовий банк покращив прогноз ВВП України і погіршив прогноз інфляції

21 червня 2011 о 18:31

Експерти Світового банку вважають, що українська економіка цього року зростатиме швидшими темпами, ніж очікувалося раніше. Але стрімкішою буде й інфляція.

Загалом, оцінюючи нинішній стан української економіки і порівнюючи його із попереднім роком, у Світовому банку відзначають як відновлення економіки, так і нижчі, у порівнянні із потенційними можливостями, темпи розвитку.

"Економіка України відновилася у 2010 році і, ймовірно, буде зростати на 4-5% у середньостроковій перспективі. Але затримки у проведенні структурних реформ залишають економіку незахищеною від зовнішніх потрясінь, у той час як громадяни чекають покращень у сфері державних послуг. У цьому контексті наша допомога залишалася на рівні, нижчому за той, що був досягнутий під час кризи. У разі більш послідовного впровадження реформ економіка України могла б зростати набагато швидше, і ми могли б більше допомогти заявив Мартін Райзер, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови.

«Подвійні» оцінки Світового банку стосуються двох головних економічних показників — зростання ВВП та інфляції в Україні.

Зокрема, якщо раніше у Світовому банку очікували, що український ВВП зросте на 4% впродовж цього року, то зараз прогнози експертів банку покращилися — до 4,5%.

Світовий банк також переглянув і власні прогнози щодо річної інфляції, погіршивши їх із 10,7% до 11,4%. За підсумками минулого року інфляція в Україні, згідно із офіційною статистикою, склала 9,1%, хоча комунальні тарифи і ціни на харчі зросли не менше, аніж на третину.

За оцінками керівника НБУ, вже до середини літа споживча інфляція в Україні може скласти 12-13%.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути