chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові на зупинках встановили шафи із безкоштовними книгами

03 липня 2014 о 11:59

Активісти спільноти «Літературні Манелі» встановили на двох зупинках у центрі Львова спеціальні полиці для буккросингу.

Книги можна взяти безкоштовно на критій трамвайній зупинці Русалка Дністрова та на зупинці площа Галицька навпроти пам'ятника Данила Галицького, пише Gazeta.ua.

Ідею активісти задумали у квітні. Разом із благодійниками збирали кошти на вуличні меблі, розробляли дизайн та захист книжкових полиць. Книговидавництва та львів'яни приносили різноманітні книги. Одна шафка коштує близько п'яти тисяч гривень. На ній є замок із кодом, який можна знайти у соцмережах. Шафка захищена від дощу та снігу, а також від вандалів.

Кожен охочий зможе під час чекання на транспорт почитати або навіть забрати книгу додому. Потім цю, або ж іншу книгу слід повернути знову у книжкову шафу. На кожній такій книзі є наліпка та побажання приємного читання. Буккросинг — безкоштовний обмін книгами став у Львові популярним кілька років тому. У кількох книжкових крамницях та кав'ярнях міста можна взяти почитати сучасні книги.

Організатори бібліотек на зупинках просять усіх небайдужих і надалі приносити з дому непотрібні і давно прочитані книги, аби їх міг прочитати хтось інший. Є декілька пунктів прийому книг у місті. Активісти планують і надалі встановлювати шафки на зупинках Львова.

Подібні полиці є майже у всіх країнах Європи, де буккросинг став дуже популярним.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути