chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові розпочато експеримент з реформування української міліції

17 липня 2014 о 13:30

У Львові розпочалося засідання спеціальної комісії з приводу реформування львівської міліції. До її складу увійшли представники громадських об’єднань, вищих навчальних закладів та інших неурядових організацій та органів місцевого самоуправління. 

Про це 17 липня повідомили у прес-службі МВС. Повідомляється, що у складі 7 робочих груп працюватимуть понад 90 експертів, які розроблятимуть сім напрямків реформування міліції. 

Підготовка пілотного проекту реформування міліції розпочалася ще 1 липня цього року та триватиме до жовтня. А вже тоді Міністерству внутрішніх справ запропонують загальну модель трансформації міліції. 

«Спочатку ми хочемо зрозуміти, як львів’яни оцінюють діяльність міліції, якою вони бачать реформовану міліцію. Будемо проводити анонімне опитування персоналу МВС, соцопитування серед жителів міста, аудит», – зазначив голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров. 

Як розповів начальник ГУМВС України у Львівській області Дмитро Загарія, особовий склад міліції готовий розпочати процес реформування. «Ми будемо сприяти експертній раді і всім робочим групам, які працюватимуть у різних напрямках», – зазначив Загарія. 

За його словами, найперше потрібно реформувати блок міліції громадської безпеки, бо ця ланка міліції найближча до населення. «Якщо нам вдасться реалізувати цей проект, то ми зуміємо відновити довіру до міліції», – висловив сподівання начальник міліції Львівщини. 

Для експерименту обрали Львів через те, що в місті достатньо розвинена місцева громада, а суть реформи насамперед полягає у тісній співпраці населення з міліцією. Результати експерименту розповсюдять на всю Україну. 

Нагадаємо, що новою реформою пропонують зменшити особовий склад МВС з розрахунком 150 міліціонерів на 100 тис. населення. При цьому керівники місцевих управлінь та відділів міліції мали б призначатися депутатами місцевих рад.

Джерело: 5.ua
Розділи: Суспільство