chrome firefox opera safari iexplorer

Українські стрибуни оформили переможний дубль на етапі «Діамантової ліги»

04 липня 2014 о 14:23

Українці Богдан Бондаренко та Андрій Проценко оформили переможний дубль зі стрибків у висоту на етапі «Діамантової ліги» в Лозанні.

Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України.

Обидва атлети подолали планку на висоті 2,40 м і місця розподілялися згідно з кількістю використаних на даній висоті спроб. Переміг Бондаренко, який перелетів планку з другого разу. Проценко зробив це з третьої спроби. 

Для Проценко 2,40 м стали особистим рекордом. До цього найкращим результатом у його кар’єрі був результат 2,35 м. Богдан після переможних 2,40 м штурмував світовий рекорд, але планка на висоті 2,46 м поки українцю не підкорилася. 

Ольга Саладуха була в Лозанні четвертою в секторі для потрійного стрибка (14,33 м). 

Що стосується дисциплін, які не входять до «Діамантової ліги», тут Анна Плотіцина виграла забіг на 100 метрів з бар’єрами. Христина Стуй в забігу на 100 метрів була третьою (11,43 с), а Олеся Повх фінішувала сьомою (11,55 с). Українська жіноча естафетна команда 4×100 метрів у складі Олесі Повх, Наталії Погребняк, Христини Стуй і Наталії Строгової з результатом 43,57 с була п’ятою.

 

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути