chrome firefox opera safari iexplorer

Український стрибун у висоту став переможцем «Діамантової ліги» з легкої атлетики

01 липня 2013 о 16:04

Український стрибун у висоту Богдан Бондаренко став переможцем 7-го етапу «Діамантової ліги» з легкої атлетики, що пройшов у Бірмінгемі (Велика Британія).

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

«У Бірмінгемі Бондаренко стрибав так, що міг перемогти будь-кого. Приїхавши на змагання з особистим рекордом 2,33 метра, він з першої спроби подолав 2,34. Ця висота, щоправда з третьої спроби, підкорилася також американцю Еріку Кайнарду. Проте планка на 2,36 метра виявилася для представника США нездоланною. Натомість Богдан, як і всі попередні висоти, перелетів її з першої спроби», — йдеться у повідомленні.

Бондаренко не лише встановив власний рекорд, а й повторив рекорд змагань британця Стіва Сміта та кубинця Хав'єра Сотомайора. Сотомайор подолав цю висоту в Бірмінгемі у 1993 році, а Сміт повторив його досягнення у 1999-му. На 2,38 метра Бондаренко цього разу вирішив не виходити.

Лише сходинки до першої трійки не вистачило Роману Авраменку. У трьох спробах його спис летів за 80-метрову позначку. Найкраща з них — 81,72 метра. Перемогу у цьому виді здобув дворазовий олімпійський чемпіон норвежець Андреас Торкільдсен (83,94).

Четвертою також фінішувала Марія Рємєнь у бігу на 200 метрів. Дистанцію українка подолала за 23,07 секунди. Першою фінішувала британка Блессінг Окагбаре (22,55).

Восьмий етап «Діамантової ліги» пройде 4 липня у Лозанні (Швейцарія).

Джерело: Укрінформ
Розділи: Спорт в Україні

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути