chrome firefox opera safari iexplorer

Новообраний парламент повинен провести конституційну реформу і максимум через 2 роки переобратись — Микола Томенко

15 серпня 2014 о 11:43

Радник Президента, народний депутат Микола Томенко вважає, що вже сьогодні потрібно чітко визначити місію нового парламенту, який буде обраний у жовтні 2014 року.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

Він переконаний в тому, що нинішній склад парламенту не здатний на проведення конституційної реформи. Тому головним завданням нового парламенту має бути внесення змін до Конституції в частині передачі повноважень до системи місцевого самоврядування. Також парламент буде зобов’язаний ухвалити рішення про радикальне скорочення депутатського корпусу України зафіксувавши, що у Верховній Раді має працювати 300 депутатів, а депутатський корпус місцевих рад повинен бути скорочений як мінімум на половину. Для приладу, експерти висловлюються, що в Києві від нинішніх 120 депутатів достатньо 25-30, які мають обиратися в мажоритарних округах.

«Цілком очевидно, що в новому парламенті не буде комуністів та абсолютної більшості із тих, хто складав команду Віктора Януковича, але все ж таки це не буде оптимальний парламент, якого прагне українське суспільство.
Саме тому треба чітко зазначити, що наступний парламент буде парламентом перехідного типу, який мусить підготувати серйозні зміни в системі організації державної влади та місцевого самоврядування і максимум через два роки піти на перевибори», – наголосив політик.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути